header

maandag, 07 maart 2016 16:23

Boskalis neemt offshote activiteiten VolkertWessels over

Boskalis heeft een intentieovereenkomst (LOI) getekend om offshore activiteiten van VolkerWessels over te nemen. Onder de voorgenomen transactie zal Boskalis maritieme en offshore windenergie gerelateerde activiteiten van VolkerWessels overnemen, zijnde VBMS, Stemat en VSI (Volker Stevin International).

Peter Berdowski, ceo Boskalis: "Wij werken al jaren intensief en constructief samen met VolkerWessels, op land, alsook op zee. De afgelopen jaren zijn we ons gezamenlijk steeds nadrukkelijker gaan richten op de kansen in de offshore wind en hebben wij diverse projecten verworven en succesvol afgerond. De komende jaren verwachten wij dat de vraag naar offshore windenergie, zowel in Noord-West Europa als daarbuiten, verder zal toenemen."

 

VBMS, een 50/50 joint venture van Boskalis en VolkerWessels, is de Europese marktleider op het gebied van het offshore installeren van kabels met een sterke marktpositie. Als gevolg van deze transactie verkrijgt Boskalis de resterende 50 procent van de aandelen in VBMS. Stemat biedt wereldwijd specialistisch drijvend materieel aan en beschikt over een vloot met onder meer een kabellegschip en multi-purpose schepen. Boskalis en VSI hebben eind 2014 en medio 2015 in joint venture twee omvangrijke offshore windmolenpark-projecten aangenomen, respectievelijk Wikinger en Veja Mate. Als gevolg van deze transactie zal Boskalis deze twee projecten zelf voor 100% uitvoeren.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties