header

maandag, 07 maart 2016 16:37

Deens staatsbedrijf kent miljardencontract toe

Femern A/S, een dochteronderneming van het Deense staatsbedrijf Sund & Bælt Holding A/S, kent de Fehmarnbeltverbinding, een tunnel tussen Denenmarken en Duitslad, toe aan het Fehmarn Belt Contractors-consortium. Het Nederlandse bedrijf Van Oord is hier onderdeel van, evenals, Koninklijke Boskalis Westminster N.V., Hochtief AG en Ed Züblin AG. De totale begroting voor de aanleg van de Fehmarnbeltverbinding is DKR 45 miljard (circa € 6 miljard). De waarde van het contract bedraagt voor Van Oord circa € 300 miljoen, laat het bedrijf weten.

De Fehmarnbeltverbinding tussen Denemarken en Duitsland wordt de langste weg- en spoortunnel ter wereld. Met een lengte van ruim 18 km zal de afgezonken tunnel een vaste verbinding vormen onder de Fehmarnbelt en ruimte bieden aan een vierbaanssnelweg en een dubbele spoorlijn.

De tender voor de Fehmarnbeltverbinding bestond uit vier contracten: noordelijke tunnel, zuidelijke tunnel, baggerwerkzaamheden en landaanwinning ten behoeve van de tunnelverbinding, en de portalen en opritten voor de tunnel. Het Fehmarn Belt Contractors-consortium is de voorkeursbieder voor het bagger- en landaanwinningscontract voor de tunnel. Het contract is onder voorbehoud van het verkrijgen van de vereiste milieuvergunningen die nog door de Duitse overheid moeten worden verstrekt. Voor zover bekend zullen deze vergunningen niet voor 2017 worden verstrekt.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties