header

woensdag, 09 maart 2016 13:12

Nieuwe plannen voor Havendijk Den Oever

De Havendijk in Den Oever is toe aan versterking. De Havendijk is niet hoog genoeg waardoor er bij extreem weer te veel water over de dijk kan slaan. De provincie Noord-Holland heeft besloten de plannen van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier voor versterking en verbetering van de stabiliteit van de dijk ter inzage te leggen.

Aan de zeezijde wordt de nieuwe Havendijk in de vorm van getrapte bekleding uitgevoerd, waardoor de dijk minder verhoogd hoeft te worden. De getrapte bekleding remt de golven af en geven door het ‘tribune-effect’ een mooi uitzicht richting de haven en de Waddenzee.

Programma Waddenpoort
De versterking van de Havendijk sluit aan op het programma Waddenpoort Den Oever, ontwikkeld door de gemeente Hollands Kroon met financiële steun van de provincie Noord-Holland. Het programma Waddenpoort maakt het Wad vanaf de kust leefbaar door de passanten- en visserijhaven toegankelijker en aantrekkelijker te maken en de overnachtingsgelegenheden rond het Wad uit te breiden. Deze projecten worden ontwikkeld bij de dijkversterkingen zoals de versterking van de havendijk Den Oever, de Afsluitdijk en de Stontelerdijk. Hiermee willen de provincie en de gemeente een bijdrage leveren aan recreatie, toerisme en natuur en de werkgelegenheid in de regio.

Ontwerpprojectplan Hoogwaterkering Den Oever (project dijkversterking Den Oever) van het hoogheemraadschap ligt van 16 maart tot en met 26 april 2016 ter inzage. In deze periode kunnen zienswijzen worden ingediend. De plannen zijn vanaf 16 maart 2016 digitaal in te zien op de websites van het hoogheemraadschap, de provincie Noord-Holland en de Staatscourant. Ook is het mogelijk om de stukken op papier in te zien bij het Provinciaal Archief in Haarlem, het gemeente-huis van Hollands Kroon in Anna Paulowna, bij het hoogheemraadschap in Heerhugowaard en in Den Oever bij het bedrijf AFicom. Op donderdag 10 maart (tussen 17.00 en 20.00 uur) en vrijdag 11 maart (tussen 15.00 en 18.00 uur) organiseert hoogheemraadschap twee inloopbijeenkomsten in het Vikingschip. Iedereen die wil kan binnenlopen en vragen stellen over de plannen en de procedure.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties