header

donderdag, 17 maart 2016 10:20

Ontwikkeling Benchmark Kwaliteit Geodata

Nexpri, Ruimteschepper en het Expertisecentrum Kwaliteit van ruimtelijke data (onderdeel van Alterra Wageningen UR) hebben een convenant ondertekend waarmee de doelstelling en samenwerking van de te ontwikkelen en te beheren benchmark is vastgelegd.

De Benchmark Kwaliteit Geodata heeft tot doel om de inrichting en het proces rond de kwaliteit van geodata bij organisaties te meten, te vergelijken en te verbeteren. Het hogere doel is een professioneel instrument te bieden waarmee een structurele betere datakwaliteit wordt gerealiseerd, waarop de deelnemende organisatie haar analyses, planvorming en beslissingen baseert.
De benchmark zal als product na de zomer beschikbaar zijn. Organisaties kunnen direct starten met deelname. Dit houdt in dat deelnemers gefaciliteerd worden bij het verwerken en invullen van de inventarisaties om vervolgens de resultaten in vergelijking met andere organisaties te bespreken. De uitkomsten en de besprekingen leiden tot het advies voor verbeteringen.

Meetbaar leer- en verbetertraject

Om de kracht van benchmarken uit te nutten is het wenselijk met regelmaat de benchmark uit te voeren. Dat levert de deelnemende organisatie zowel een meetbaar leer- en verbetertraject op door de vergelijking met andere organisaties, evenals de absolute voortgang van de eigen organisatie.
De Benchmark Kwaliteit Geodata is mede gebaseerd op de ervaringen uit de Benchmark Geo van Nexpri. De synergie van de ervaring van Nexpri met de Benchmark Geo, de expertise op het gebied van kwaliteit van ruimtelijke data van Alterra (het Expertisecentrum Kwaliteit van Ruimtelijke data) en het kennisnetwerk van Ruimteschepper heeft geleid tot de nieuwe benchmark.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties