header

maandag, 21 maart 2016 11:03

Arcadis werkt mee aan versterking Waddenzeedijk Texel

De ontwerp- en consultancyorganisatie Arcadis gaat de Combinatie Tessel, bestaande uit Boskalis en KWS, ondersteunen bij het versterken van de Waddenzeedijk Texel. Het contract tussen de Combinatie Tessel en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is recentelijk getekend, aldus Arcadis donderdag zonder financiële details bekend te maken.

Grote delen van de Waddenzeedijk op Texel voldoen op dit moment niet aan de wettelijke veiligheidseisen. Om in de toekomst aan deze eisen te kunnen voldoen is een versterking van de waterkering noodzakelijk. Het project omvat het ontwerpen en realiseren (D&C) van de versterking voor veertien kilometer waddenzeedijk en de nieuwbouw van een aantal kunstwerken, waaronder drie gemalen. De werkzaamheden worden in de periode 2016-2020 uitgevoerd.

Na een succesvolle samenwerking van de Combinatie Tessel in de tenderfase, ondersteunt Arcadis de combinatie tot en met het einde van de werkzaamheden op onder andere dijkontwerp en omgevingsmanagement. De inzet van Arcadis combineert hoogwaardige technische kennis met actuele gebiedskennis.

"In dit contract komen veel onderwerpen aan bod, waarin Arcadis een grote expertise heeft", aldus algemeen directeur Gert Kroon van Arcadis in Nederland. "Samen met de combinatie vullen we deze kennis met uitvoeringsexpertise aan. Deze integrale werkwijze leidt tot een duidelijke meerwaarde voor de dijkversterking."

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties