header

donderdag, 31 maart 2016 15:05

In het werk gestort stratenplan Haags deel Erasmuslijn

Voor de Erasmuslijn, de snelle lightrailverbinding tussen Rotterdam en Den Haag, wordt momenteel een nieuw startstation gerealiseerd. Opmerkelijk detail aan de onderliggende betonnen bakconstructie zijn de plattegronden van Den Haag die in de betonnen wand zijn verwerkt: een stratenpatroon dat tijdens het in het werk storten van het beton gerealiseerd werd.

Het nieuwe startstation komt tussen het bestaande busplatform bij Den Haag Centraal en het Nationaal Archief in de Anna van Buerenstraat. Hier wordt een nieuw spoor aangelegd dat via een lang viaduct vanaf het Schenkviaduct omhoogloopt. De RandstadRail bereikt zo een hoogte van meer dan 12 m boven maaiveld en gaat over het Bernhardviaduct naar het startstation. De hoogte van 12 m wordt bereikt via een 40 m lange aardebaan, gevolgd door een zettingsvrije betonplaat met geïntegreerd landhoofd van 144 m en een 320 m lang stalen viaduct.

Stratenpatroon

De zettingsvrije plaat bestaat uit een U-vormige gefundeerde betonnen bakconstructie. Aan het eind hiervan bevindt zich het landhoofd waar het stalen viaduct op aansluit. De betonnen bakconstructie wordt gerealiseerd in zes moten. Na voltooiing wordt de betonnen bak gevuld met zand waarop het spoor wordt gebouwd. Opmerkelijk detail aan de betonnen wanden van de bakconstructie is de afwerking waar de architect voor koos: een stratenpatroon dat in het beton wordt meegestort. De plattegrond is het resultaat van een studie die Zwarts & Jansma Architecten deed op basis van de huidige stadsplattegronden van Den Haag. Hier zijn stukken uitgeknipt en samengevoegd tot een bepaald patroon. Het patroon is een patchwork van fragmenten van de verschillende wijken van Den Haag. Om tot het patroon te komen, zijn de wijken soms iets abstracter gemaakt door kleine straatjes weg te laten.
Voor realisatie van het stratenpatroon ontwikkelde NOE-Betonvormgeving een uitvoeringsmethodiek met ontwerp en detailleringsplan. Voor een heldere visuele herkenbaarheid, ligt het patroon tot 60 mm diep in het beton. Om die diepte te bereiken, is een profilering met de bekende NOEplast structuurmatten een uiterst kostbare oplossing. Daarom werd een gecombineerde aanpak voorgesteld: op de bekisting werd door de aannemer een damwand-achtige profilering aangebracht van taps geschaafde en gelakte houten balken. Daartussen werd het robuust geprofileerde, 30 mm diepe stratenpatroon aangebracht. Deze zijn door NOE-Betonvormgeving vervaardigd van cnc-gefreesde NOE modelbouwplaat. Het oppervlak van de modelbouwplaat werd voorzien van een NOEplast-structuurmat, type Bayreuth.
Efficiënte realisatie

Repeterende patroonvlakken

De betonnen bakconstructie wordt gerealiseerd met twee grote, 25 m lange wandbekistingen met drie repeterende patroonvlakken. Een van de bekistingen heeft een hoogte van 7,85 m; de ander van 5 m. Voor het aanbrengen van de profilering op de bekisting werden in totaal circa 2.100 losse profielblokken en -stroken vervaardigd.
Voor een efficiënte opbouw en verwerking stelde NOE-Betonvormgeving een montageplan samen. Met cnc-gefreesde sjabloonplaten kon de aannemer steeds het totale structuuroppervlak aftekenen op de basisbekisting. Vervolgens konden zo de gelakte houten balken op exact de juiste positie worden gemonteerd. Met een genummerde overzichtstekening konden vervolgens de genummerde profielblokken daartussen worden geschroefd.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties