header

woensdag, 06 april 2016 11:04

Duurzame onderwatersuppletie door inzet ‘clean ship’

Van den Herik start in april in opdracht van Rijkswaterstaat met de werkzaamheden voor de onderwatersuppletie nabij Bloemendaal/Zandvoort. Het eerste suppletiewerk in Nederland met een ‘clean ship’-gecertificeerde hopperzuiger.

De T.S.H.D. Charlock voert de werkzaamheden uit. Het ontwerp van dit ‘clean ship’- gecertificeerde schip is uitgelegd op duurzaamheid: minder brandstof (CO₂-reductie) en dus minder uitstoot (uitlaatgassen, stikstof en zwavel). De inzet van een ‘clean ship’ past in het duurzaamheidsbeleid van beide partijen.

Clean ship-classificatie
Een clean ship-classificatie betekent dat de verontreiniging van lucht en zeewater door het schip beperkt wordt. Verontreinigende stoffen worden beperkt gebruikt. Daar waar ze gebruikt worden zijn aan boord op- en overslagfaciliteiten gecreëerd. Hiermee komen de stoffen niet in de lucht of het zeewater terecht.

Van den Herik hanteert een mvo-beleid waarin goede zorg voor de omgeving een prominente rol speelt. Dit strekt zich van voorbereiding, tot uitvoering en is doorgevoerd in de nieuwbouw van de T.S.H.D. Charlock.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties