header

vrijdag, 08 april 2016 10:09

Afscheid van Geulle

Consortium Grensmaas neemt afscheid van Geulle aan de Maas en Voulwames. Samen met Waterschap Roer en Overmaas sluit het Consortium de werkzaamheden in het dorp op vrijdagmiddag 20 mei officieel af met een informele, feestelijke bijeenkomst voor de bewoners.

Het waterschap heeft als dijkbeheerder het afgelopen jaar de kades in Geulle aan de Maas versterkt. Consortium Grensmaas heeft vanaf 2012 de rivierverruiming in combinatie met grindwinning uitgevoerd. Aanvankelijk leverde dat weerstand op, omdat de bewoners in de oorspronkelijke plannen nauwelijks geconfronteerd zouden worden met het project Grensmaas. De nieuwe uitvoering betekende dat ze 800 vrachttransporten per dag langs hun woning zouden krijgen.

Tevreden terugblikken
Door goede afspraken en veelvuldig, ook informeel, contact werd de uitvoering een succes waar alle partijen tevreden op terugblikken. De inwoners van Geulle aan de Maas behoren nu tot de ambassadeurs van het project Grensmaas. Met de feestelijke afsluiting willen waterschap en Consortium de inwoners bedanken voor de samenwerking. Het programma vermeldt enkele korte officiële momenten, zoals de onthulling van een infobord, een zitelement en een grenspaal. Ook krijgt het kunstwerk De Haan van Geulle een nieuwe plek. En verder is het vooral informeel bijpraten.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties