header

maandag, 11 april 2016 14:24

Calculator klimaatvoetafdruk wint toerismeprijs

Carmacal, het klimaateffect rekenmodel ontwikkeld voor NHTV in het project Carmatop, won gisteren (7 april) in Dallas (VS) de prestigieuze World Travel & Tourism Council (WTTC) Tourism for Tomorrow Innovation Award 2016. NHTV's Centre for Sustainable Tourism and Transport ontwikkelde Carmacal samen met partners als ANVR, Hogeschool Zeeland, een tiental tour operators en anderen.

De prijs werd uitgereikt op 7 april 2016 tijdens de tweede dag van de de 16th WTTC Global Summit in Dallas, Texas, VS. Er zijn hoofdprijzen in vijf categorieën voor baanbrekende en inspirerende voorbeelden van sterk leiderschap op het gebied van duurzame ontwikkeling in de sector. Carmacal won in de categorie Innovatie en werd gekozen uit 157 internationale inzendingen.

Alle reisonderdelen
Volgens de WTCC berekenen bestaande CO2-rekenmodellen (carbon calculators) berekenen doorgaans slechts één onderdeel van een reis, bijvoorbeeld alleen de vlucht of alleen de hotelovernachtingen. “Carmacal is de eerste B2B carbon calculator speciaal ontwikkeld voor toeristische bedrijven die alle onderdelen van een reis meeneemt in één gebruikersvriendelijk rekenmodel. Carmacal is de enige carbon calculator die de klimaatvoetafdruk tot op het niveau van een specifieke luchtvaartmaatschappij/vliegtuigtype per route kan berekenen, terwijl het ook een inschatting maakt van de voetafdruk van 500.000 accommodaties verspreid over de wereld. Dit betekent dat toeristische bedrijven nu de meest gedetailleerde en nauwkeurige voetafdruk van hun pakketreizen kunne berekenen en daarmee mogelijkheden kunnen onderzoeken om die voetafdruk te verminderen. Dit levert duidelijk een meerwaarde voor duizenden bedrijven wereldwijd."

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties