header

donderdag, 14 april 2016 13:34

BAM ontwerpt en bouwt tweede megapier op Curaçao

BAM International, de werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep actief buiten Europa, heeft opdracht verworven voor het ontwerp en de bouw van de tweede megapier op Curaçao.

Opdrachtgever is Curaçao Ports Authority. De contractwaarde bedraagt ruim € 25 miljoen (US$ 29 miljoen). De aanleg van de tweede megapier is een onderdeel van de totale ontwikkeling van € 38 miljoen (US$ 43 miljoen) die Curaçao Ports Authority realiseert onder het ‘Rif Seaport Curaçao’ – Masterplan 2014-2016 en is van belang voor de verdere groei van het cruisetoerisme naar Curaçao.
De waterbouwkundige werkzaamheden van BAM voor de tweede megapier bij Otrabanda, Willemstad, omvatten de aanleg van een bijna 200 m lange afmeersteiger, een 75 m lange aanloopsteiger, vier afmeervoorzieningen en landaanwinning met kustbescherming. Tevens wordt de huidige pier gerenoveerd. Zusteronderneming BAM Infraconsult is betrokken bij het ontwerp van de nieuwe pier.

Oktober 2017

De tweede megapier ligt aan de westkant van de Sint Annabaai naast de in 1999 gerealiseerde Ernest ‘Jackie’ Voges-megapier. De tweede megapier is geschikt voor schepen uit de Oasis-klasse, het grootste type cruiseschepen. Tevens zal de steiger worden benut voor het afmeren van vrachtschepen, tankers en vaartuigen voor de offshore-industrie.
BAM International verwacht gelijk met het ontwerp aan te vangen. De bouwwerkzaamheden gaan van start in de tweede helft van dit jaar. Het project wordt in oktober 2017 opgeleverd.
Zowel tijdens het ontwerp als de bouw zal BAM in het bijzonder aandacht schenken aan het onderwaterleven op de bouwlocatie, alsmede zoveel mogelijk gebruikmaken van lokale leveranciers en arbeidskrachten.

2 reacties

  • Reactielink vrijdag, 23 maart 2018 05:41 Geplaatst door Merry

    I quite like looking through a post that will make people think.
    Also, thank you for allowing me to comment!

  • Reactielink maandag, 12 maart 2018 01:34 Geplaatst door Shona

    This post offers clear idea designed for the new users of blogging, that really how to do blogging.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties