header

donderdag, 12 mei 2016 12:00

Essaywedstrijd: Hoe houd jij Nederland droog?

Het Hoogwaterbeschermingsprogramma, tijdschrift De Ingenieur en De Haagse Hogeschool dagen studenten uit om inventieve oplossingen te bedenken voor een veilige, droge toekomst. De beste essayist wint gratis deelname aan de module: “Floodprotection: The Dutch Blueprint” van The Hague Summer School, samen met studenten uit de hele wereld!

De zeespiegel stijgt, het klimaat verandert, de regen komt vaker en harder. We hebben een rijke traditie aan watermanagement met stormvloedkeringen, gemalen, een imposant netwerk aan dijken, en rivieren die we ruimer maken. Maar is dat genoeg? Heeft Nederland niet iets meer of anders nodig voor een veilige en droge toekomst?

Weet jij hoe we Nederland in de toekomst droog kunnen houden? Doe dan mee aan onze essaywedstrijd, en misschien ben jij de winnaar die van 18 tot en met 29 juli deelneemt aan de module: “Floodprotection: The Dutch Blueprint”. Inzendingen moeten uiterlijk woensdag 18 mei binnen zijn, en maximaal 600 woorden bevatten. Mail je bijdrage aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Haagse Hogeschool organiseert jaarlijks The Hague Summer School, een kort, intensief modulair programma waar een groep internationale studenten aan de slag gaat met het zoeken naar creatieve oplossingen voor ingewikkelde wereldproblemen, zogenaamde ‘wicked problems’. Daarbij gaat het om onderwerpen als vrede, armoede, vervuiling en honger. De studenten worden uitgedaagd om naar deze problemen te kijken door de ogen van ondernemers, ontwerpers en ingenieurs. Aanstaande zomer jaar staat The Hague Summer School in het teken van ‘Water’.

Bevolking
De module ‘Flood protection: The Dutch blueprint’, een initiatief van het Hoogwaterbeschermingsprogramma, geeft deelnemers inzicht in het unieke Nederlands watermanagementsysteem. Ook worden studenten uit de hele wereld uitgedaagd om een plan te bedenken hoe de bevolking betrokken kan worden bij het water- en droogteprobleem. Op welke manier zijn mensen bewust maken van de gevolgen en van het belang van hun bijdrage? Deze thema’s spelen in de hele wereld, ook in Nederland. In de komende tien jaar gaan Rijkswaterstaat en de waterschappen ten minste 1.100 km dijken verbeteren.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties