header

dinsdag, 31 mei 2016 09:22

Boskalis tekent contract voor Fehmarnbelt-project

Femern A/S, een dochteronderneming van het Deense staatsbedrijf Sund & Bælt Holding A/S, en de Fehmarn Belt Contractors joint venture, bestaande uit Koninklijke Boskalis Westminster (Boskalis) en Van Oord, hebben gisteren het eerder aangekondigde contract in het kader van de aanleg van de Fehmarnbelttunnel getekend. De waarde van het contract bedraagt voor Boskalis circa 300 miljoen euro.

Het contract is gegund onder voorbehoud van het verkrijgen van de vereiste milieuvergunningen die nog door de Duitse overheid moeten worden verstrekt. De Fehmarnbeltverbinding tussen Denemarken en Duitsland wordt de langste weg- en spoortunnel ter wereld met een lengte van ruim 18 km. De aard en omvang van de werkzaamheden voor Boskalis en Van Oord omvatten het baggeren van een tunnelsleuf in de zeebodem over een afstand van 16 km. Het gebaggerde materiaal zal worden hergebruikt voor de aanleg van een nieuw recreatie- en natuurgebied aan de Deense kant van de Fehmarnbelt. De joint venture zal tevens een nieuwe werkhaven aanleggen waar de tunnelaannemers een werf zullen bouwen voor de fabricage van de tunneldelen.

Start van de bouw
De Koninklijke Bam Groep heeft ook een aandeel in de werkzaamheden. Het bedrijf heeft een contract getekend dat een waarde vertegenwoordigd van ruim 800 miljoen euro. Na de contractondertekening start de joint venture met uitwerking van ontwerp, planning en een geïntegreerd managementsysteem. De start van de bouw is gepland in januari 2018 en is afhankelijk van vergunningen van de Duitse overheid. De realisatie van de Femernbelt-verbinding neemt circa 8,5 jaar in beslag.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties