header

woensdag, 01 juni 2016 11:10

's Werelds langste glazen brug krijgt schommels

De tendens van glazen bruggen in China bereikt dit jaar een hoogtepunt, letterlijk. De Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge moet deze zomer openen en wordt nóg ludieker dan eerst gedacht. De 300 meter hoge glazen brug krijgt namelijk drie ellenlange schommels als attractie.

De brug nabij de stad Zhangjiajie in de Chinese Hunan provincie heeft een transparante glazen bodem en is 380 meter lang, 6 meter breed en hangt 300 meter boven de bodem van de Zhangjiajie-vallei. Daarmee is het de langste en hoogste glazen brug ter wereld. Op de brug kunnen maximaal 800 mensen tegelijkertijd staan. Men kan bovendien vanaf de brug bungeejumpen.

Enorme schommels
Eerder dit jaar gingen de geruchten rond dat de brug ook een schommel krijgt. Inmiddels is door Joe Chen, manager van Zhangjiajie Canyon Tourism Management Co., bevestigd dat het niet om één schommel, maar om drie schommels gaat. Eén van die schommels heeft een lengte van 150 tot 170 meter. Daarmee bereikt dit project nog een record. De huidige hoogste schommel ter wereld, de Nevis Swing in Nieuw-Zeeland, heeft namelijk een touwlengte van 120 meter.

Opening glazen brug
De bouw van ‘s werelds langste en hoogste brug, naar ontwerp van Haim Dotan Architects, was vorig jaar al bekend. De opening van de brug moest indertijd al plaatsvinden, maar dat werd uitgesteld tot mei 2016. Door extreme regen in de lente en een uitgebreide inspectie door de overheid was ook deze datum niet haalbaar.

“Ik kan momenteel geen accurate openingsdatum geven”, aldus Chen. “Ik kan wel vertellen dat de brug voor 99 procent gereed is.” Chen vermoed dat de brug eind juni of begin juli 2016 geopend kan worden. De officiële opening zal pas in januari 2017 zijn, omdat het gehele project dan af zal zijn. "Maar de brug gaat al eerder open, want de toeristen kunnen niet langer wachten.”

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties