header

maandag, 06 juni 2016 10:56

Veel vraag naar nieuwe opleiding Dijktechniek

De eerste groep van twintig mannen van de opleiding Dijktechniek zit nu nog volop in de studieboeken. Toch is de tweede uitvoering al gepland in september. De reden hiervoor is eenvoudig. Er is veel vraag naar de opleiding. Zo veel, dat er in februari zelfs een wachtlijst ontstond.

Het is geen geheim dat waterschappen en Rijkswaterstaat voor een flinke opgave staan op het gebied van waterveiligheid en dijkversterkingen. Hier is veel diepgaande, actuele en praktijkgerichte kennis voor nodig, evenals expertise van dijkenbouw, dijkontwerp en dijkversterking.

Vakmanschap
Tijdens de opleiding Dijktechniek krijgen technisch managers, projectleiders, adviseurs, geotechnici en specialisten van waterkeringen alle kennis en inzicht die ze nodig hebben voor het op een goede manier uitvoeren van het vakmanschap dijkversterking.
Hetty Klavers, dijkgraaf waterschap Zuiderzeeland, bestuurslid Unie van Waterschappen: “Vakmanschap is heel belangrijk voor waterschappen. De opleiding dijktechniek zorgt ervoor dat dijkprofessionals van de toekomst ons vakmanschap vergroten. En dat hebben we de komende jaren hard nodig als we volop aan de slag gaan met het versterken van onze dijken.”

Gemotiveerde cursisten
Wateropleidingen ontwikkelden de opleiding Dijktechniek in samenwerking met specialisten van waterschappen, Rijkswaterstaat, ingenieurs- en adviesbureaus, kennisinstellingen en aannemers. De aangewezen Raad van Advies bewaakt kwaliteit en inhoud van de opleiding. Deze specialisten vormen ook een deel van de begeleiding op de lesdagen.
Agnes Maenhout, directeur Wateropleidingen: “Dat we nú al een tweede opleiding plannen had ik niet durven dromen. We zijn blij dat we nog een groep gemotiveerde cursisten mogen opleiden. Goed om te merken dat Nederland in de toekomst op nog meer dijktechnici kan rekenen.”

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties