header

dinsdag, 07 juni 2016 12:31

Nederlandse infrastructuur energieneutraal in 2030

"Nederland zit in de wereldtop als het gaat om de kwaliteit van onze infrastructuur. Behalve een bereikbaar Nederland, wil ik Nederland ook mooier en leefbaarder maken", aldus de minister in haar optreden zondag bij Buitenhof.

Door innovatieve oplossingen kan er meer op het gebied van mobiliteit en leefbaarheid. De afgelopen 25 jaar is het verkeer flink toegenomen. "Desondanks is de uitstoot van stikstof en fijnstof met 70 procent gedaald, dankzij succesvol bronbeleid (schonere auto's en brandstoffen)", vertelde de minister interviewer Paul Witteman.

Energieneutraal in 2030
Directe aanleiding voor het optreden zondag was de brief die de minister aan de Kamer heeft gestuurd over haar ambitie onze infrastructuur energieneutraal te maken. "Het Nederlandse hoofdwegennet en waternetwerk draait over veertien jaar volledig energieneutraal", schrijft de minister in deze Kamerbrief. Nieuwe bruggen en sluizen van Rijkswaterstaat wekken energie op, die weer wordt ingezet voor het eigen netwerk van RWS. Er komen zonnepanelen en windmolens langs snelwegen, op dijken en sluiscomplexen en bij vaarwegen. Deze gaan elektriciteit leveren voor bijvoorbeeld verkeerscentrales. En gemaaid bermgras wordt omgezet in groen gas.

Ook stimuleert de overheid de ontwikkeling van asfalt dat zorgt voor minder brandstofverbruik en innovaties, zoals een weg die energie levert aan het verkeer dat er over heen rijdt.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties