header

dinsdag, 07 juni 2016 12:35

BAM verwerft opdracht van EDF

BAM Infra en BAM Nuttall, de Britse infrabouwer van Koninklijke BAM Groep, hebben opdracht verworven voor ontwerp en bouw van vijf afzinkbare windturbinefundaties die voor de kust van Northumberland (in het noordoosten van Engeland) worden afgezonken op de bodem van de Noordzee.

Het is voor het eerst dat een methode met een drijvend, afzinkbaar, betonnen caisson voor dit doel wordt toegepast. Het betreft een demonstratieproject, dat BAM bouwt in opdracht van Blyth Offshore Demonstrator Ltd, een speciaal voor dit project door EDF Energy Renewables opgerichte onderneming.

Caissonmethode
De caissonmethode maakt het mogelijk offshore-windparken te realiseren in wateren met grotere diepte. De door BAM ontwikkelde turbinefundatie bestaat uit een betonnen kegelvormige voet met een diameter van 30 m. In het caisson wordt, op de productielocatie bij Newcastle upon Tyne, een stalen buispaal met een hoogte van 60 m geplaatst. De gehele constructie wordt op locatie, door het ballasten van het caisson, afgezonken tot een diepte van 40 m.

Het ontwerp is in handen van BAM Infraconsult. Volgens planning wordt het project medio 2017 voltooid.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties