header

donderdag, 09 juni 2016 14:06

Van Oord ontvangt de Leonardo da Vinci-prijs 2016

De Leonardo Da Vinci prijs 2016 is toegekend aan Van Oord. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam overhandigde de prestigieuze, internationale prijs voor familiebedrijven aan ceo Pieter van Oord.

Sinds 2011 kent Les Hénokiens, een internationale vereniging van familiebedrijven ouder dan tweehonderd jaar, in samenwerking met Le Château du Clos Lucé in Amboise de Leonardo da Vinci-prijs toe aan een betekenisvol familiebedrijf van minstens twee generaties oud. Daarnaast is in de selectie voor deze prijs veel aandacht gegeven aan de toekomstvisie en de innovatie- en duurzaamheidsagenda van de bedrijven. Les Hénokiens zetelt in Parijs en telt 47 leden. Dit zijn bedrijven die al tweehonderd jaar bestaan en nog steeds in handen zijn van dezelfde familie als de oprichter. Het meest opvallende lid is het Japanse hotel Hoshi dat sinds 718 nog steeds eigendom is van de 47ste generatie van dezelfde familie.

Oog voor lange termijn
Willem van Eeghen, president van Les Hénokiens licht de keuze voor Van Oord –, wereldwijd actieve aannemer van bagger-, waterbouw- en offshoreprojecten – toe: “Deze prijs kennen we toe aan bedrijven die zich continu aanpassen aan de marktomstandigheden maar wel oog houden voor de langetermijnontwikkelingen, respect tonen voor de omgeving waarin ze werken en zorgdragen voor een levende nalatenschap. Van Oord, nu geleid door de vierde generatie, is uitgegroeid tot een internationale organisatie met 5.000 medewerkers. Het bedrijf, dat oplossingen biedt voor wereldwijde maritieme uitdagingen, is onder andere betrokken bij veel activiteiten en programma’s die zich richten op innovatie en onderzoek, zoals het kennisprogramma Building with Nature.”

Investeren
“Wij zijn vereerd met de toekenning van deze prestigieuze prijs”, reageert Pieter van Oord. “Van Oord heeft als familiebedrijf de focus op de continuïteit voor de lange termijn. Investeren in de juiste mensen en innovatieve schepen is daarbij cruciaal.”

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties