header

donderdag, 30 juni 2016 08:43

Woudagemaal onderdeel European Route of Industrial Heritage (ERIH)

Vanaf vandaag is het Unesco Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal te Lemmer opgenomen in de European Route of Industrial Heritage. Drs. Hildebrand P.G. de Boer van ERIH Netherlands overhandigde de borden waarop het Ir. D.F. Woudagemaal als onderdeel van de HollandRoute staat aangegeven. Het monument is daarmee als ankerpunt opgenomen in het netwerk van de belangrijkste standplaatsen van het industrieel erfgoed van Europa.

Met twee borden worden bezoekers van het Woudagemaal geattendeerd op de waarde van het gemaal als industrieel erfgoed. De ankerpunten maken het gehele spectrum van de industriële geschiedenis van Europa aanschouwelijk en wijzen op het aantrekkelijk toeristisch aanbod ter plekke: interessante rondleidingen, multimediapresentaties en opmerkelijke evenementen.

Themaroutes
De ankerpunten vormen tevens een vertrekpunt voor regionale routes. De negentien regionale routes informeren over de geschiedenis van landschap en industrie. Ook zijn alle locaties verbonden met dertien Europese themaroutes die de diversiteit van de Europese industriële geschiedenis als gemeenschappelijk erfgoed illustreren. Alle routes zijn onderverdeeld in diverse thema’s zoals bijvoorbeeld Textiel, Mijnen, IJzer en Staal, Industrie en Oorlog, Huisvesting en Architectuur en Water. De website www.erih.net biedt een schat aan informatie over dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties