header

vrijdag, 01 juli 2016 13:12

Boskalis neemt windactiviteiten VolkerWessels over

Koninklijke Boskalis Westminster (Boskalis) heeft de overname van de offshoregerelateerde activiteiten van VolkerWessels afgerond. Met het voltooien van de transactie versterkt Boskalis zijn positie in de aantrekkelijk en groeiende offshorewindmarkt.

De overgenomen activiteiten bestaan uit VBMS, Stemat en VSI (Volker Stevin International). VBMS is de Europese marktleider op het gebied van het offshore installeren van kabels met een sterke marktpositie en goedgevulde orderportefeuille.

Reeds 50 procent
Boskalis bezat reeds 50 procent van de aandelen in VBMS en heeft met deze transactie de resterende helft verkregen. Stemat biedt wereldwijd specialistisch drijvend materieel aan en beschikt over een gevarieerde vloot met onder meer een kabellegschip en multipurposeschepen. VSI is een specialist in het bouwen van offshorefunderingen en maritieme constructies. Boskalis en VSI hebben eind 2014 en medio 2015 in joint venture twee omvangrijke offshorewindmolenparkprojecten aangenomen, respectievelijk Wikinger en Veja Mate. Met de overname zal Boskalis deze twee projecten zelf voor 100 procent uitvoeren.
De activiteiten worden vanaf het derde kwartaal 2016 geconsolideerd.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties