header

woensdag, 20 juli 2016 16:32

Optimale communicatie in Westerscheldetunnel

Technologiebedrijf Koning & Hartman heeft een belangrijke opdracht gekregen van de N.V. Westerscheldetunnel voor het verzorgen van optimale communicatie in de tunnel. Koning & Hartman is namelijk verantwoordelijk voor het ontwerpen, leveren, integreren en inkoppelen van het DAB-radiosignaal en de renovatie van C2000 en FM-radiosignaal in de Westerscheldetunnel, zodat ook in de toekomst weggebruikers en hulpdiensten altijd bereikbaar zijn. Koning & Hartman zal ook het onderhoud uitvoeren van de geleverde installatie gedurende een periode van vijftien jaar.

De Westerscheldetunnel wordt gerenoveerd en hierbij wordt meteen ook de bereikbaarheid en beschikbaarheid van het communicatienetwerk in de tunnel als project opgepakt. Het is namelijk van cruciaal belang dat communicatie in de tunnel 24 uur per dag en 7 dagen per week werkt. Hulpdiensten zoals politie, ambulances of de brandweer, moeten via C2000 kunnen communiceren bij calamiteiten in de tunnel en weggebruikers moeten bereikbaar zijn via FM of DAB radio om gewaarschuwd te kunnen worden bij een incident. Koning & Hartman is specialist op het gebied van wireless connectivity en voorziet vele publieke gebouwen, ziekenhuizen en ondergrondse parkeergarages van een optimale bereikbaarheid dankzij technische communicatieoplossingen zoals C2000, Distributed Antenna Systems (DAS) of (W)LAN-, LTE netwerken. Nu gaat ook de Westerscheldetunnel voorzien worden van deze betrouwbare oplossing.

De N.V. Westerscheldetunnel is een nieuwe klant voor wireless connectivity specialist Koning & Hartman. “We werken dit keer op een zeer unieke locatie, namelijk onder de zeespiegel, in de langste verkeerstunnel van Nederland”, zegt Oswald Coene, Algemeen Directeur Koning & Hartman. “We zijn trots dat wij mogen bijdragen aan de veiligheid van Nederlandse verkeersdeelnemers die gebruik maken van de Westerscheldetunnel”. De werkzaamheden ter voorbereiding zijn gestart. Het project zal naar verwachting halverwege volgend jaar klaar zijn, waarna Koning & Hartman ook het onderhoud zal oppakken om te zorgen voor een zo hoog mogelijke beschikbaarheid van de communicatiesystemen in de tunnel.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties