header

dinsdag, 13 september 2016 09:23

Delen en hergebruik van bodemkwaliteitsgegevens

Bidon houdt 12 oktober in Utrecht een informatie- en netwerkmiddag voor alle geïnteresseerden. Het programma Bidon ontwikkelt een gemeenschappelijke voorziening waarmee bodemonderzoeksgegevens kunnen worden gedeeld en hergebruikt.

Bodemonderzoeken worden nu vaak door verschillende partijen gedaan op dezelfde plaats. Het delen van deze gegevens levert tijd en geld op en maakt werken in de grond veiliger. Bidon werkt intensief samen met de betrokken partijen zoals gemeenten, provincies, omgevingsdiensten, netbeheerders en bodemadviesbureaus voor de uitwerking en realisatie. Bidon is een initiatief van netbeheerders en de overheid.

Na een periode van plannen maken bereidt het programma zich voor op de realisatie- en implementatiefase van Bidon. In de realisatiefase wordt de gemeenschappelijke voorziening ontwikkeld en bereiden de deelnemers zich voor om aan te sluiten. In de implementatiefase gaat de gemeenschappelijke voorziening live, sluiten de deelnemers aan en kunnen bodemonderzoeksgegevens daadwerkelijk hergebruikt gaan worden. Tijdens de Bidon-middag worden bezoekers geïnformeerd over de stand van zaken en is er gelegenheid om vragen te stellen en mee te denken over de inrichting van het systeem en de vervolgstappen. De middag is van 13.00 tot 17.30 uur (inloop vanaf 12.30 uur) in Jaarbeurs Meetup (Beatrixgebouw) in Utrecht.
Wilt u weten wat Bidon voor uw dagelijkse werk gaat betekenen? Schrijf u dan in als deelnemer via www.bidon.info. U vindt hier ook meer informatie over het programma en de locatie. De toegang is gratis.

Voor wie?
De Bidon netwerkmiddag is bedoeld voor netbeheerders, medewerkers van gemeenten, provincies, regionale uitvoeringsdiensten/omgevingsdiensten, softwareleveranciers en bodemadviesbureaus, ambtenaren van de rijksoverheid en uitvoeringsorganisaties en grondroerders die werken met milieuhygiënische bodemgegevens.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties