header

woensdag, 21 september 2016 10:54

Publieksdagen dertigjarige Oosterscheldekering

Op 4 oktober 2016 is het dertig jaar geleden dat Koningin Beatrix de Oosterscheldekering officieel in werking heeft gesteld.

Op deze datum blikt Rijkswaterstaat samen met waterveiligheidspartners, in het ir. J.W. Topshuis, terug op dit historische moment. Deze starthandeling is de aftrap voor de publieksdagen op 7 en 8 oktober, waarbij de deuren van het Topshuis open worden gesteld.
 
Beleef de Oosterscheldekering
Altijd al willen weten wat Rijkswaterstaat doet om het achterland van de Delta te beschermen tegen hoogwater? Of hoe de Oosterscheldekering werkt? En wat er gebeurt als de Deltawerken er niet zouden zijn? Samen met waterveiligheidspartners, overheden en bedrijven, werkt Rijkswaterstaat aan het hebben en houden van droge voeten. Het lijkt vanzelfsprekend dat we wonen, werken en recreëren onder de zeespiegel, maar eigenlijk is het heel bijzonder.
Rijkswaterstaat heeft met zijn partners een gevarieerd en interactief programma opgesteld. Geniet onder meer van het uitzicht vanaf het dak van het Topshuis, ervaar de virtualreality-overstromingssimulator van de provincie Zeeland en rij met de zonnetrein over een stroomgat van de Oosterscheldekering.
 
Bring in the Dutch
Speciaal voor de dertigste verjaardag van de Oosterscheldekering wordt het het spandoek van Bring in the Dutch (onze exposure naar het buitenland op het gebied van kennis omtrent waterveiligheid) teruggehangen op het Topshuis.
 
Meer informatie
Het Topshuis is opengesteld op vrijdag 7 oktober van 13.00 tot 21.00 en zaterdag 8 oktober van 10.00 tot 19.00. Kijk voor meer informatie, aanmelden en het programma op de pagina 30 jaar Oosterscheldekering.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties