header

maandag, 26 september 2016 14:43

Boskalis onthult sculptuur op Panamees eiland Punta Pacifica

Boskalis heeft een sculptuur onthuld op Punta Pacifica, het kunstmatige eiland dat de onderneming voor de kust van Panama City heeft aangelegd,. De sculptuur, genaamd Ocean Reef I, werd door Boskalis-topman Peter Berdowski gepresenteerd aan José Isabel Blandón, burgemeester van Panama, in het bijzijn van Alfredo Aleman, ceo van Ocean Reef Marina.

Het eerste Punta Pacifica-eiland werd door Boskalis in de periode 2011-2013 aangelegd. De aanleg van het tweede eiland startte in april dit jaar, toen door de Nederlandse premier Mark Rutte de eerste steen werd gelegd. Tijdens een ceremonie eerder deze week is de grond van het tweede eiland door een rabbijn, een priester en een dominee gezegend.

Kleinere sculptuur
De sculptuur bevat elementen die verwijzen naar het leven in zee rondom de eilanden. Het beeld, 13,75 m hoog en met een gewicht van 35 ton, zal begin volgend jaar worden vergezeld van een kleinere sculptuur op het tweede eiland.
De ceremonie werd bijgewoond door verschillende vertegenwoordigers van Boskalis en de opdrachtgever, evenals door José Isabel Blandón (burgemeester van Panama), Ivan Zarak (viceminister van Economie en Financiën), Manuel Grimaldo (viceminister van Handel en Industrie), Jorge Barakat (Maritieme Autoriteit van Panama) en Dirk Janssen (Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Panama).

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties