header

vrijdag, 30 september 2016 09:03

Wie start de bouwrevolutie?

In Eindhoven vindt op 24 oktober de conferentie ‘The Making of our Future City’ plaats. In het Klokgebouw in Eindhoven leggen architect Winy Maas (MVRDV), ontwerper Iina Vuorivirta (Ikea), disruptieve denkers en ontwerpers (onder andere Stone Cycling, Spark Innovation Campus & Singularity University) en Rijksbouwmeester Floris Alkemade de stad van de toekomst op de tekentafel. De Dutch Design Week, met dit jaar als thema ‘The Making of’, is hiervoor het speelveld bij uitstek.

De afgelopen jaren schudde de bouwsector op haar fundamenten; de crisis dwong bouwbedrijven, architecten en ontwerpers tot een kritische blik op de bouwketen. Daarnaast nemen bewoners een steeds actievere rol in het bouwproces en gaan zelf aan de slag met het realiseren van hun dromen, daarbij gesteund door lokale overheden die steeds meer ruimte geven voor initiatief. Er liggen kortom uitdagingen voor de bouwsector om te innoveren. De vraag is wie de handschoen oppakt.

Bouwsector van de toekomst
Wie weet het beste aan te sluiten bij de behoeften en verwachtingen van burgers en bedrijven en wordt zo een belangrijke speler in de bouwsector van de toekomst? Zijn het vooruitstrevende architecten die deze behoeften weten aan te wakkeren en te verbeelden? Bouwbedrijven die samenwerkingen aangaan met energiebedrijven om een complete 'woonbeleving' te kunnen bieden? Of bieden nieuwe bouwmaterialen en productietechnieken (zoals 3D-printing) binnenkort de mogelijkheid om goed en goedkoop in te spelen op individuele wensen; high fashion, low prices?

Conferentie
Wellicht komt de vernieuwing en concurrentie uit een onverwachte hoek en zijn het bedrijven zoals Ikea en Google, die feilloos weten wat hun klanten willen en dit succes ook in de bouwsector zouden kunnen realiseren. Hoe dan ook, de bouw heeft nog geen ‘Apple-revolutie’ doorgemaakt. En die komt, dat is wel zeker. Tijdens de conferentie ‘The Making of Our Future City’ wordt, op initiatief van de Eindhovense wethouder Yasin Torunoglu, de stad van de toekomst verkend met befaamde architecten, innovatieve bouwers en onverwachte outsiders.

Tickets voor de conferentie zijn verkrijgbaar via http://bit.ly/2cFMTog.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties