header

woensdag, 05 oktober 2016 14:20

Heijmans bereikt financial close voor project A27/A1

3Angle, een projectvennootschap bestaande uit Heijmans Capital (een joint venture van Heijmans en 3i Infrastructure), 3i Infrastructure en Fluor, heeft financial close bereikt voor het publiek-private samenwerking project A27/A1 Utrecht-Noord - Knooppunt Eemnes - Aansluiting Bunschoten-Spakenburg. De financial close volgt op de voorlopige gunning van het project op 30 juni 2016. Het project heeft een contractwaarde van circa € 220 miljoen (inclusief 25 jaar beheer en onderhoud).

Met deze mijlpaal is de benodigde financiering voor het project zeker gesteld. De financiering bestaat uit een deel vreemd vermogen en een deel eigen vermogen. Het vreemd vermogen wordt beschikbaar gesteld door DZ Bank, ING Belgium, KBC Bank, Nederlandse Waterschapsbank en Sumitomo Mitsui Banking Corporation. KBC Bank treedt ook op als agent van de financiers. Het eigen vermogen wordt ingebracht door de drie aandeelhouders van 3Angle, elk met een gelijk aandeel.
3Angle is verantwoordelijk voor de financiering, ontwerp, realisatie en beheer en onderhoud van de reconstructie van de A27 tussen Utrecht-Noord en knooppunt Eemnes, en de A1 tussen knooppunt Eemnes en aansluiting Bunschoten-Spakenburg. Heijmans en Fluor voeren het ontwerp, realisatie en beheer en onderhoud van het project uit, ieder met een gelijk aandeel.

Doorstroming en veiligheid
Met het project wil Rijkswaterstaat de doorstroming en veiligheid op de A27 en A1 verbeteren en blijft de kwaliteit van de leefomgeving behouden. Het project omvat onder andere het verbreden van de A27 van 2x2 naar 2x3 rijstroken evenals de verbreding van de A1 van 2x2 naar 2x4 rijstroken. 3Angle gaat ook de verbindingsboog A27-A1 in knooppunt Eemnes breder maken.
De werkzaamheden zijn naar verwachting eind 2018 gereed, waarna de onderhoudsperiode van 25 jaar ingaat.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties