header

maandag, 10 oktober 2016 13:01

Waterschap Vallei en Veluwe zoekt jongeren voor bijbaan

Waterschap Vallei en Veluwe heeft vanaf 2017 twee betaalde bijbanen in de aanbieding voor jongeren tussen de 15 en 17 jaar. Deze ambassadeurs moeten het waterbewustzijn van jongeren vergroten en het werk van het waterschap onder leeftijdsgenoten meer bekendheid geven.

Vallei en Veluwe is het eerste waterschap dat jongeren in dienst neemt. Het startsein voor de werving van deze twee jeugdambassadeurs wordt gegeven op 12 oktober, tijdens het Wereld Water College in Wageningen.

Jeugdambassadeurs
De twee jongeren zullen gedurende een jaar ongeveer 5 uur per week op het hoofdkantoor in Apeldoorn werken en ludieke acties op touw zetten in het werkgebied van het waterschap. Enige creativiteit is een vereiste: zij moeten zelf vlogs kunnen maken (filmen, monteren en publiceren) en buiten gebaande paden kunnen denken. Ook moeten ze zelfstandig en met anderen kunnen werken.
Jongeren die voor deze bijbaan in aanmerking willen komen kunnen vanaf 12 oktober tot en met 1 november een idee insturen om het waterschap op de kaart te zetten bij hun leeftijdsgenoten. Zij kunnen deze ideeën uploaden op www.waterbomchallenge.nl. Voor het eind van dit jaar worden er uit alle inzendingen twee nieuwe jeugdambassadeurs voor Waterschap Vallei en Veluwe gekozen.

Waterbouwers
Al langer betrekt Waterschap Vallei en Veluwe jongeren bij het werk van waterschappers, omdat zij vaak met een frisse blik kunnen kijken en met verrassende invalshoeken komen. Zo werd er begin dit jaar een jeugddijkgraaf geïnstalleerd en worden er regelmatig gastcolleges gegeven op scholen. “Jongeren zijn de waterbouwers van de toekomst”, zegt dijkgraaf Tanja Klip-Martin. “Wij vinden het belangrijk dat ze op tijd bij de materie betrokken worden, zodat ze zich erin willen verdiepen.” Dat is hard nodig, want de waterschappen zien zich vandaag de dag gesteld voor grote uitdagingen. Door de klimaatverandering krijgt ons land steeds vaker te maken met piekbuien en overstromingen. Een ander probleem van deze tijd is het verdwijnen van medicijnresten in het water.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties