header

vrijdag, 21 oktober 2016 14:36

Aanleg ecologische zones op Voorne-Putten

De gezamenlijke gemeenten van Voorne-Putten en het Waterschap Hollandse Delta hebben de realisatieovereenkomst ondertekend voor de aanleg van ecologische zones en stapstenen in het kader van het project ‘Kreken Kweken'.

Het gaat om de volgende gebieden: een ecologische zone langs het Vrijheidsbos (Brielle), een ecologische zone langs Pansersdijk (Westvoorne), een ecologische zone en steppingstone bij Fort Peltersdijk (Brielle, Hellevoetsluis) en een ecologische zone en steppingstone nabij Gemaal Trouw (Brielle, Hellevoetsluis). De planning is om de zones in 2017 aan te leggen.

Project Kreken Kweken
Met het project Kreken Kweken worden oude kreken op Voorne-Putten in ere hersteld. Het project is gericht op de realisatie van 8 km ecologische oevers, 8 km laarzenpaden (wandelpaden door boerenland) en vijf steppingstones (kleine natuurgebiedjes) op Voorne-Putten.
Kreken Kweken is afhankelijk van de vrijwillige medewerking van agrariërs en andere grondeigenaren die op de plaats van de kreekzones grond bezitten. De kreekzones zullen door middel van vrijwillige kavelruil en aankoop verworven worden. Een aantal kreekzones is reeds in bezit van het waterschap.
In 2015 is het project Betjesweg (Hellevoetsluis) gerealiseerd. In de gemeente Nissewaard wordt de aanleg van een ecologische zone langs de Vliegerwetering en langs de Zuid Landse Zoom voorbereid.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties