header

woensdag, 26 oktober 2016 09:46

Luchtbehandelingssysteem filtert fijnstof en ultrafijnstof

De Nederlandse technologische startup Envinity Group presenteerde tijdens de Offshore Energy 2016 beurs een nieuw luchtbehandelingssysteem. De innovatie zou fijnstof en ultrafijnstof uit de lucht moeten filteren.

Het systeem behandelt door middel van een 5-staps technologie 80.000 m³ lucht p/u en filtert 100 procent fijnstof (F9-filters), aldus de startup. Daarnaast filtert het bijna 95 procent ultrafijnstof uit de omgevingslucht, iets wat tot voorkort voor onmogelijk werd gehouden. Hiermee legt de Envinity Group een nieuwe basis voor de aanscherping van de Europese richtlijnen voor fijnstofuitstoot en maakt het de weg vrij voor investeringen door het bedrijfsleven die tot vandaag door de richtlijnen worden geblokkeerd.

Europese normering niet toereikend
De nieuwe technologie moet het mogelijk maken om een veel lagere concentratie fijnstof in de lucht te realiseren dan de huidige Europese regels voorschrijven, aldus Envinity Group. De huidige richtlijnen richten zich voornamelijk op het terugdringen van de uitstoot van fijnstof bij de bron, door voorschriften voor onder andere vliegen, varen en rijden, andere routes gebruiken, lagere maximumsnelheden enzovoorts. Met de introductie van de nieuwe luchtbehandelingstechnologie maakt Envinity Group naar eigen zeggen duidelijk dat de bestaande richtlijnen voor fijnstofuitstoot niet meer voldoen aan de huidige standaard.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties