header

maandag, 31 oktober 2016 10:28

Boot beste werkgever in ingenieursbureaubranche

Boot Organiserend Ingenieursburo is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot Best Presterende Werkgever 2016 in de categorie Ingenieursbureaus. Het heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf met een zeer sterke positionering en een uitstekende reputatie. "Boot weet zijn enorme vakkennis te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Gedrevenheid, durf en visie, plus een sterke focus op de cliënt maken van deze organisatie een topper."

Als werkgever onderscheidt Boot zich volgens de Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut vooral door het gerichte aannamebeleid en de verantwoordelijkheid die het zijn medewerkers geeft. Dit resulteert onder meer in een zeer laag personeelsverloop en ziekteverzuim. "Boot is in alle opzichten een outperformer die zich realiseert dat mensen het daadwerkelijke kapitaal van de onderneming vertegenwoordigen", aldus de jury. "Met overtuiging de Best Presterende Werkgever in deze branche."

Het bureau is vooral actief in het ontwikkelen en bewaren van een duurzame leefomgeving met ruimte voor wonen, werken, mobiliteit, recreatie en natuur. "Als proactieve en betrouwbare servicepartner gecommitteerd zijn aan de klant, staat hier centraal. Het familiebedrijf is groot genoeg voor grote opdrachten, maar tevens klein genoeg om zowel intern als naar de klant een optimaal persoonlijk contact te waarborgen", stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. "De eigen medewerkers, veelal van hbo-niveau, worden intensief betrokken bij alle ontwikkelingen. Samenwerken en ondernemerschap wordt gestimuleerd. Ze krijgen veel vrijheid en de verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie. Samen met de klant werken ze aan oplossingen die standhouden in de tijd. Mensen blijven lang, verloop is er in feite niet."

Er vol voor gaan
Ontwikkelingen op het vlak van medewerkersparticipatie – aandelen – zijn ingezet. Zo wordt nog meer binding en stabiliteit bereikt. Zwaan: "Boot ziet zich als dienend leider die faciliteiten schept. Met resultaatgerichtheid als leidraad. Goed leiderschap heeft in deze kennisintensieve organisatie door de jaren heen geleid tot een hecht team dat de gemeenschappelijke belangen onderkent en er vol voor gaat. Kortom, een goede werkgever die zijn mensen sterk weet te binden en te enthousiasmeren."
De jury ziet in Boot een vooruitstrevende organisatie. "Innovatie is hier het sleutelwoord, want men is continu bezig zijn producten en diensten te verbeteren en af te stemmen op de wensen van de klant."

Boot Organiserend Ingenieursburo is opgericht in 1990 en gevestigd in Veenendaal. Het bedrijf telt circa negentig medewerkers en is in heel Nederland actief met integrale advies- en managementdiensten binnen alle facetten van de leefomgeving. Van stedelijke ontwikkeling tot landelijk gebied: bouw, mobiliteit, water, milieu, veiligheid, sport en recreatie.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties