header

vrijdag, 11 november 2016 15:31

De groene stad van de toekomst

Future Green City 2016, hét totaalevent voor de leefbare stad, vindt plaats van 29 november t/m 1 december in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Hoe werken we samen aan een groene stad waarin onze kinderen gezond met elkaar kunnen samenleven en –werken? Op Future Green City 2016 komen alle professionals samen die werken aan het beantwoorden van deze vraag

De thema's die bezoekers kunnen verwachten zijn: circulaire economie, bewonersparticipatie, natuurlijk groen in de stad, civiele techniek en klimaatadaptatie. De vele sprekers en exposanten op de beursvloer beantwoorden de vragen van nu en reiken praktische aanknopingspunten aan voor de vraagstukken van de toekomst, aldus de organisatoren.

Helofytenfilter
Ook zal er tijdens het evenement aandacht zijn voor een nieuw innovatief product van Rietland: een belucht helofytenfilter met intelligente FBA-techniek (Forced Bed Aeration). Het concept is gebaseerd op lucht-inblazing via een fijn netwerk van beluchtingsleidingen op de bodem van het rietveld. De lucht wordt hierdoor zeer gelijkmatig verdeeld over de oppervlakte. De zuurstof in deze lucht activeert bacteriën die op het substraat van Argex-(geëxpandeerde klei)-korrels leven en die de afvalstoffen in het water afbreken. Hiermee ontstaat een plantensysteem dat efficiënter is dan een klassiek rietveld. Tegenover de bekende verticaal doorstroomde helofytenfilters, vraagt het slechts 1/4 van de oppervlakte. Tegelijk vraag het tegenover intensieve ondergrondse zuiveringssystemen slechts 25 – 30 procent van het energieverbruik. Dit systeem is hiermee geschikt als rioolvervangende techniek in nieuwe (stads-)wijken en als groene zone kan het gemakkelijk ingepast worden in parken en groenstroken.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties