header

vrijdag, 11 november 2016 15:32

Vernieuwing metrostation Holendrecht afgerond

Het gerenoveerde metrostation Holendrecht is vanaf vrijdag 11 november weer helemaal open. Het station was - samen met 15 andere stations van de Oostlijn - na veertig jaar toe aan een grondige opknapbeurt. Het station is voorzien van glazen liften, het oorspronkelijke ‘beton brut’ is weer zichtbaar gemaakt, hoeken en nissen zijn strakgetrokken en is er meer licht en ruimte in het station gekomen. Op enkele restpunten na is het werk vrijdag afgerond. Om de heropening te vieren, kregen reizigers vrijdagochtend een gratis kopje koffie en zorgde een dj voor muziek.

Tijdens de verbouwing is één ingang tegelijk aangepakt, zodat de metro gewoon kon blijven rijden. Veel bezoekers van het AMC maken gebruik van de zuidelijke ingang van station Holendrecht. Daarom is bij de sluiting van deze ingang tijdelijk een shuttle-service met een golfkarretje ingezet speciaal voor reizigers die slecht ter been zijn. Inmiddels hebben ruim 7000 reizigers gebruik gemaakt van deze service. Aanstaande donderdag zal de golfkar zijn laatste ritjes maken.

Ontwerp
Het ontwerp voor de metrostations is afkomstig van architectenbureau Group A, die zich heeft gebaseerd op de oorspronkelijke ‘Breton Brut”-stijl van de Oostlijn. Om deze stijl weer terug te brengen was het noodzakelijk om de dikke verflagen en coating op het huidige beton te verwijderen. De methode die aanvankelijk was bedacht, het afbijten van de verf, bleek erg tijdrovend. Daarom is een andere methode gekozen, waarbij de oude verflagen onder hoge druk met water en zand worden verwijderd.

Planning
Dit heeft tot een aanpassing van de oorspronkelijke planning geleid, waardoor het naastgelegen station Reigersbos pas vanaf maandag 14 november wordt aangepakt. Er worden nooit twee stations naast elkaar tegelijkertijd aangepakt, zodat reizigers altijd een station in de buurt hebben. Op dit moment zijn er naast Holendrecht vier stations in verbouwing: Gaasperplas, CS, Van der Madeweg en Waterlooplein. Het volledige renovatieprogramma loopt naar verwachting tot halverwege 2018.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties