header

maandag, 14 november 2016 15:58

Eerste CityBeacon live op Glow Eindhoven

Het lichtkunstfestival Glow in Eindhoven heeft een Europese primeur: met de start van het festival op zaterdag 12 november ging ook de eerste ‘CityBeacon’ live. De intelligente en interactieve stadsbakens zijn het resultaat van een strategische partnership tussen CityBeacon en Eurofiber.

Doel van de twee bedrijven is CityBeacons in steden door heel Nederland te laten verrijzen. Harold Smeeman is bij Eurofiber verantwoordelijk voor het CityBeacon-project: “Dit innovatieve partnership is onderdeel van de smart city-strategie van Eurofiber, dat gericht is op het stimuleren van innovatie en het ontwikkelen van slimme toepassingen om steden leefbaarder en duurzamer te maken.”

Slim, open en connected platform
CityBeacons zijn vier meter hoge zuilen die verschillende functies samenbrengen, zoals wifi, hotspot, camera’s, staatverlichting en videoschermen. Ze vormen een slim, open en connected platform op basis van het glasvezelnetwerk van Eurofiber, dat het mogelijk maakt om relevante informatie uit te wisselen en nieuwe diensten en functies te ontwikkelen. De stadsbakens voorkomen een wildgroei van verschillende infrastructuren en brengen inwoners, bezoekers, ondernemers en gemeenten dichter bij elkaar. Zo leveren ze een belangrijke bijdrage het stand komen van de smart society.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties