header

donderdag, 01 december 2016 13:44

Hefdeur van de Keersluis Limmel succesvol ingehangen

Tijdens een spectaculaire operatie is zondag 27 november de stalen hefdeur van 180 ton tussen de twee torens van de nieuwe keersluis Limmel gehangen. Hiermee is het kroonstuk op het werk gerealiseerd.

De operatie verliep soepeler dan gepland, de hefdeur hing uiteindelijk vijf uur voor het geplande tijdstip op haar plek. Mede door de gunstige weersomstandigheden alsook het feit dat alle voorbereidende werkzaamheden (denk hierbij onder andere aan het opbouwen van de kraanponton op het kanaal en de 700-tons mobiele kraan op de oever) voor liepen op planning, kon de deur eerder dan verwacht ingehangen worden. Vanaf zo'n 35 m hoogte is de 180 ton zware stalen hefdeur tussen 2 torens van 22 m hoog gehangen. De deur is ongeveer 54 m lang, 6 m breed en 8 m hoog.

Veranderde schutregime
De oude sluis Limmel kent een schutfunctie om het verval van het water te kunnen overbruggen bij hoogwater. Met de nieuwe keersluis gaat het schutregime verdwijnen, daarom bestaat de keersluis uit één onderdeel. Nu wordt er bij een afvoer van 1200 m³/s (gemeten bij St. Pieter in Maastricht) de sluis gesloten en wordt geschut totdat een afvoer van 1700m³/s is bereikt. Vanaf 1700 m³/s gaat de sluis helemaal dicht. In de toekomst gaat het keermiddel dicht bij 1700 m³/s, maar wordt er bij een afvoer van 1200 m³/s tot 1700 m³/s niet meer geschut te worden. Door de ingrepen van de Maaswerken (Grensmaas) duurt het namelijk langer voordat een hoge waterstand bereikt is. In het stroombed in Itteren, Borgharen en Geulle aan de Maas heeft verbreding plaatsgevonden en ook zijn de oevers verlaagd. Het onbevaarbare deel van de Maas heeft dus meer ruimte gekregen en kan hierdoor hogere afvoeren aan.

Verkeersbrug
Het project is een heel eind gekomen. Nadat de kanjelduiker is geplaatst op de plek waar de Kanjelbeek het Julianakanaal kruist, ligt ook de nieuwe verkeersbrug op zijn plek. De werkzaamheden voor de verkeersbrug zijn overigens nog volop in gang. Wat betreft de keersluis gaat de aandacht nu uit naar het aanbrengen van alle technische installaties zodat de hefdeur bediend kan worden. Naar verwachting zijn zowel de verkeersbrug alsook de keersluis beschikbaar in het voorjaar van 2017. Daarna wordt gestart met de sloop van het huidige keerschutsluis.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties