header

donderdag, 08 december 2016 14:17

Nieuwe app: MijnHoogwaterstanden

HKV kondigde onlangs zijn nieuwste app MijnHoogwaterstanden aan. Deze app waarschuwt iedereen die dat wenst automatisch voor dreigend hoogwater op de grote rivieren en langs de kust. Met de app levert HKV een nieuwe bijdrage aan het waterbewustzijn in Nederland.
 
Nederland kreeg in de zomer van 2016 veelvuldig te maken met wateroverlast. In het zuidelijk deel van Nederland leidde dit tot aanzienlijke schade in de landbouw. De uiterwaarden langs de Rijn kwamen onder water te staan, een voor de zomer ongebruikelijke situatie. Rijkswaterstaat informeerde campingeigenaren, boeren en festivalorganisatoren hierover. Hoogwaterstanden in de uiterwaarden en langs de kust komen vrijwel ieder jaar voor. De app Mijnhoogwaterstanden alarmeert en informeert iedereen die daar behoefte aan heeft automatisch.
 
Waterbewustzijn
Hoewel de kans daarop klein is zijn overstromingen nooit uit te sluiten. Wat de gevolgen van overstromingen kunnen zijn illustreert de tv-serie 'Als de dijken breken'. De Nederlandse overheid vindt het dan ook belangrijk dat Nederlanders zich bewust zijn van de gevaren van overstromingen. De door de overheid voor het publiek ter beschikking gestelde gratis app Overstroom ik (gemaakt door HKV) draagt daar aan bij. Met deze app kan een ieder zelf nagaan hoe groot het overstromingsgevaar is, voor iedere willekeurige locatie. Met de app Mijnhoogwaterstanden levert HKV een nieuwe bijdrage aan het waterbewustzijn in Nederland. 
 
Toepassing van de app
Met de app kan iedere Nederlander met een mobiele telefoon of tablet informatie krijgen over (dreigende) hoogwaterstanden langs de grote rivieren en de kust. De gebruiker kan zelf bepalen voor welke locatie(s) en op welk moment hij of zij een automatische melding wil ontvangen. De app verstuurt een pushbericht als binnen twee dagen een hoogwatersituatie dreigt. De app maakt gebruik van metingen en waterstandsverwachtingen van Rijkswaterstaat.
 
Voorwaarden voor gebruik 
De app kan gratis worden uitgeprobeerd voor vijf locaties langs de Rijn (Lobith), de Maas (Sint Pieter), de IJssel (Katerveer), de RijnMaasDelta (Dordrecht) en de Noordzee (Hoek van Holland). Voor alle honderd locaties kan de pro-versie worden gekocht. Download dan de app uit de Google Play Store of Apple iTunes Store. Profiteer tot 1 februari van het reductietarief van 0,99 euro voor de MijnHoogwaterstanden pro-versie. 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties