header

donderdag, 08 december 2016 14:23

Publieksdag Parallelstructuur A12

De Parallelstructuur A12 is op vrijdag 23 december 2016 klaar. Dan rijdt het verkeer over de nieuwe N451 (Extra Gouwekruising) en de N457 (Moordrechtboog). Voordat het zover is, kunnen belangstellenden op zaterdag 17 december de nieuwe wegen verkennen.

Op zaterdag 17 december tussen 13.00 – 16.00 uur kunnen belangstellenden voor de eerste én laatste keer het project verkennen, tussen de Amaliabrug en de onderdoorgang met de A12. Een uniek moment, vóórdat er auto’s over de nieuwe wegen rijden. De provincie Zuid-Holland nodigt belangstellenden van harte uit om de nieuwe N451 (extra Gouwekruising) en de N457 (Moordrechtboog) wandelend, per fiets of op skeelers te verkennen. Met behulp van een puzzeltocht op de route komen bezoekers meer te weten over de N451 en N457. Ook zijn er deskundigen die uitleg geven over het project. Winterse warme versnaperingen staan klaar langs de route.

Verkenning
De verkenning start op de nieuwe N451. De ingang bevindt zich langs de Zuidelijke Rondweg in Waddinxveen, ter hoogte van Van Leeuwen Autocenter (bedrijventerrein Coenecoop). Er is parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen, voor bewegwijzering naar de publieksdag wordt gezorgd.
Op 23 december 2016 gaan de nieuwe provinciale wegen N451 en N457 open voor het verkeer, binnen de projectplanning. Op donderdag 22 december wordt het project officieel geopend door Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu en Floor Vermeulen, gedeputeerde Verkeer en Vervoer provincie Zuid-Holland.

Regio beter bereikbaar
De provincie breidt met de nieuwe N451 en N457 het wegennetwerk rond Gouda uit. Onder de naam Parallelstructuur A12 komen er twee nieuwe provinciale wegen bij: de N451 (extra Gouwekruising) en de N457 (Moordrechtboog). De twee wegen zorgen voor meer keuzemogelijkheid voor de automobilist en ontlasten de A12 bij het Gouwe aquaduct. De bereikbaarheid van de regio verbetert en de verkeersveiligheid rondom Gouda neemt toe.

Gezamenlijke aanpak
De provincie Zuid-Holland is verantwoordelijk voor het project Parallelstructuur A12. Zij werkt samen met Rijkswaterstaat, ProRail en gemeenten Waddinxveen, Zuidplas en Gouda. Omdat de nieuwe provinciale wegen een alternatief bieden voor het filegevoelige knooppunt Gouwe op de A12 financiert het ministerie van Infrastructuur en Milieu bijna de helft van de projectkosten.
Meer informatie over het project vindt u op: www.zuid-holland.nl/parallelstructuurA12

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties