header

maandag, 12 december 2016 11:37

Royal HaskoningDHV helpt Singapore

Singapore gaat een polder aanleggen op basis van een ontwerp van Royal HaskoningDHV en lokale partner Surbana Jurong. De polder voegt 810 hectare toe aan Pulau Tekong, een van de grootste eilanden van Singapore.

Traditioneel wordt voor landwinning zand opgespoten tot boven zeeniveau. De nieuwe aanpak is gebaseerd op het model dat al vierhonderd jaar in Nederland wordt toegepast: eerst een ringdijk aanleggen en vervolgens het water uit het binnendijkse gebied pompen. Hierdoor kan het drooggelegde land op een lager niveau worden bebouwd, waardoor er veel minder zand nodig is voor de landaanwinning.
Royal HaskoningDHV en lokaal ingenieursbureau Surbana Jurong deden uitvoerig onderzoek en leverden een technisch ontwerp in opdracht van de Housing & Development Board in Singapore. Onderzoek en ontwerp werden uitgevoerd in samenwerking met professor Kees d'Angremond, een autoriteit op dit gebied en Deltares in de rol van adviserend consultant.

Minder zandsuppletie
Mark van Zanten, Senior Project Manager bij Royal HaskoningDHV, verklaart: “We zijn trots dat we kunnen bijdragen aan de toekomst van Singapore. Inpolderen is in Nederland al eeuwen gebruikelijk, maar voor Zuidoost Azië en de rest van de wereld is het een relatief nieuwe methode. Deze oplossing vergt veel minder zandsuppletie dan de hier gebruikelijke landwinningsmethode en dat zal uiteindelijke besparingen opleveren in de initiële bouwkosten."

Stijgende zeespiegel
Loh Yan Hui, Deputy CEO Infrastructure van Surbana Jurong, voegt daar aan toe: “Landen hebben innovatieve en economische landwinningsoplossingen nodig om zich te beschermen tegen de stijgende zeespiegel als gevolg van klimaatverandering. Dit partnership met Royal HaskoningDHV is de eerste van zijn soort in deze regio. De uitgebreide wereldwijde ervaring van Royal HaskoningDHV met inpoldering en de lokale kennis en technische expertise van Surbana Jurong in kustprojecten, vormen een unieke en ideale combinatie voor de ontwikkeling van innovatieve en kosteneffectieve landaanwinning voor opdrachtgevers in Singapore en de omliggende regio.”

Het project gaat naar verwachting eind 2017 van start en zal in 2022 zijn voltooid.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties