header

dinsdag, 13 december 2016 13:28

Onderhoudswerkzaamheden Oude Maasje gereed

Door afgezet slib was de vaargeul van het Oude Maasje, een vertakking van de Maas ter hoogte van Raamsdonksveer, op sommige plekken niet diep genoeg meer voor een goede en veilige vaargeul. De afgelopen maanden heeft aannemerscombinatie Hakkers-Beens in opdracht van Rijkswaterstaat daarom de vaargeul weer op de vereiste diepte gebracht.

De baggerwerkzaamheden zijn uitgevoerd op het gedeelte van het Oude Maasje gelegen tussen de Bergsche Maas en de ingang naar de Capelsche haven. Het gedeelte vanaf de Bergsche Maas tot haven van Waspik voldoet nu aan scheepvaartklasse Va. Het gedeelte vanaf de aftakking naar de Capelsche haven voldoet aan scheepvaartklasse II.

Overdracht
Rijkswaterstaat draagt het Oude Maasje over aan het waterschap Brabantse Delta. In dat kader is het onderhoudsniveau eerst nog een keer door Rijkswaterstaat op orde gebracht.

Groot Onderhoud Vaarwegen
De werkzaamheden maken onderdeel uit van het projectcluster Groot Onderhoud Vaarwegen (GOVa). Dit projectcluster voert voornamelijk onderhoudswerkzaamheden uit op de Maas en de Brabantse en Limburgse kanalen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties