header

maandag, 19 december 2016 09:19

Algemene Rekenkamer: Meer geld nodig voor hoofdwatersysteem

Uit een analyse van de Algemene Rekenkamer blijkt dat de minister van Infrastructuur en Milieu voor de komende jaren te weinig heeft geraamd voor de instandhouding van het hoofdwatersysteem.

In 2011 had de minister zelf vastgesteld dat er al € 151 miljoen extra budget nodig was tot en met 2020, maar dat blijkt alsnog onvoldoende. Er is daarbovenop nog € 132 miljoen extra nodig, zo heeft de Algemene Rekenkamer berekend. Dat kan grotendeels via bestaande potjes opgevangen worden, maar er resteert een financieringstekort van € 32 miljoen.

Geen actueel financieel overzicht
Ondanks verbeteringen heeft Rijkswaterstaat geen actueel financieel overzicht. Er staat een bedrag op de balans voor nog uit te voeren werkzaamheden voor beheer en onderhoud bij de drie infranetwerken (hoofdwegen, hoofdvaarwegen, hoofdwatersysteem). Hoe groot de vrije ruimte voor het hoofdwatersysteem in deze balanspost precies is, is niet bekend omdat Rijkswaterstaat niet jaarlijks nagaat hoe de betreffende balanspost is samengesteld. Eind 2014 heeft Rijkswaterstaat dat wel gedaan. Toen was er voor het hoofdwatersysteem een bedrag van € 68 miljoen aan vrije ruimte.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties