header

maandag, 19 december 2016 14:02

Koning Willem-Alexandertunnel in Maastricht is open

De vier tunnelbuizen van de Koning Willem-Alexandertunnel – de eerste dubbellaagse tunnel in Nederland – zijn in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 december in gebruik genomen.

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) was in Maastricht aanwezig om via een telefoontje naar de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat de 2,3 km lange tunnel te openen. De bovenste twee tunnelbuizen zijn voor het plaatselijk verkeer, de onderste twee tunnelbuizen voor het doorgaande verkeer. Maastricht is beter bereikbaar en vormt niet langer zelf een knelpunt voor het doorgaande verkeer; de verkeerslichten op de snelweg zijn verdwenen. Bovendien is er een basis gelegd voor een groene en leefbare omgeving.
Minister Schultz: “De weggebruikers kunnen nu via de Koning Willem-Alexandertunnel vlot doorrijden. Nu de tunnel is opengesteld leveren we volgend jaar het project officieel op. Het is een prachtig project en een heel bijzondere tunnel. We laten hier zien dat nieuwe infrastructuur ook een goede bijdrage kan leveren aan een mooiere, groenere leefomgeving voor de mensen die er wonen.”

Binnen planning en budget
Dankzij een goede samenwerking is dit complexe project binnen de planning van tien jaar en binnen het budget gerealiseerd. Door de ingebruikname van de tunnel verbetert de doorstroming van het doorgaande verkeer aanzienlijk op de A2. Daarnaast zorgt de komst van de tunnel voor een enorme verbetering van de bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid van de stad Maastricht. Nu de tunnel in gebruik is genomen, kan gestart worden met afbouw van het totale verkeerssysteem en de bovengrondse inrichting. Hierdoor worden Oost- en West-Maastricht met elkaar verenigd en ontstaat rust en ruimte in Maastricht-Oost.
De opdrachtgevers werken samen in de Stuurgroep A2 Maastricht. Deze bestaat uit Rijkswaterstaat, gemeente Maastricht, Provincie Limburg, gemeente Meerssen. De opdrachtnemers werken samen in het consortium Avenue2 dat bestaat uit Strukton en Ballast Nedam.

De Groene Loper
De realisatie van het plan de Groene Loper voor A2 Maastricht kost de samenwerkende overheden Rijkswaterstaat, gemeente Maastricht, provincie Limburg en gemeente Meerssen € 850 miljoen Daarvoor zijn en worden de A2-tunnel, 21 andere kunstwerken – zoals fly-overs, fietstunnels en ecoducten – gebouwd en wordt straks het openbaar gebied bovenop de tunnel ingericht. Planontwerp en uitvoering van de Groene Loper is in handen van Avenue2, een consortium van Strukton en Ballast Nedam. Het plan is in 2009 gekozen. De voorbereidende werkzaamheden van de totale infrastructuur zijn in 2010 begonnen. De bouw van de tunnel is in 2011 begonnen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties