header

dinsdag, 03 januari 2017 12:56

Dijkversterkingen Hollandse Delta op schema

De dijkversterkingen van Hollandse Delta verlopen voorspoedig. Tot nu toe heeft het waterschap 56 kilometer dijken versterkt. Dat is 11 kilometer meer dan volgens de planning.

Het aanbrengen van damwanden is overal zonder schades verlopen. Ook de samenwerking tussen alle partijen die bij de dijkversterkingen zijn betrokken verloopt goed. Hier en daar liepen de werkzaamheden enige vertraging op, zoals in Strijensas door de vondst van projectielen uit WO II en in Nieuw-Beijerland bij het verleggen van leidingen. Maar in goed onderling overleg is dit aagepakt. Het heeft niet tot noemenswaardig oponthoud geleid.

Laatste fase
Hollandse Delta begint dan ook vol vertrouwen aan de laatste fase van de werkzaamheden. Op het Eiland van Dordrecht en bij Nieuw-Beijerland, Strijensas en Numansdorp wordt nog volop gewerkt aan de dijken. De verwachting is dat het werk uiterlijk in de zomer van 2017 klaar is. In 2015 waren de zwakke schakels aan de kust bij Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten en de dijken op IJsselmonde al in orde.
Alle dijkversterkingen van Hollandse Delta hebben een gezamenlijke lengte van 67 kilometer. Ze maken deel uit van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). De totale kosten bedragen zo’n 300 miljoen euro.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties