header

dinsdag, 17 januari 2017 11:28

Een nieuwe slinger in de Slinge

Aannemer Noaber18 is gestart met het verleggen van de Slinge. De beek kruist het toekomstige tracé van de N18 en moet worden verlegd voor de bouw van twee bruggen. De beek wordt niet voor de eerste keer verlegd, in het verleden is de loop meerdere malen verplaatst.

Het nieuwe tracé van de N18 kruist de Slinge in Groenlo. Noaber18 bouwt daar dit jaar twee viaducten over de beek: een voor de nieuwe N18 en een voor de parallelweg. Op dit moment maakt de Slinge een bocht op de beoogde locaties van de bruggen. De ligging van de beek moet worden aangepast, zodat Noaber18 de nieuwe wegen en de bruggen haaks op de beek kan bouwen.

Niet de eerste
De werkzaamheden voor de verlegging zijn inmiddels gestart. Eerst is de nieuwe loop van de beek uitgegraven, vervolgens is op 12 januari de doorsteek gemaakt en heeft het water z’n nieuwe loop gekregen. Binnenkort wordt de 'oude' waterloop gedempt. Het dempen gebeurt stroomafwaarts, zodat eventueel in het water aanwezige dieren kunnen ontsnappen. Deze verlegging van de Slinge is niet de eerste in de historie van de beek. In het verleden is de loop meerdere malen aangepast, om nieuwe infrastructuur op die plek mogelijk te maken.

Meer informatie
Meer informatie over het project is te vinden op de projectpagina N18: Varsseveld - Enschede.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties