header

vrijdag, 20 januari 2017 08:21

Project Zuidasdok voorlopig voor Fluor, Heijmans en Hochtief

Het project Zuidasdok is voorlopig gegund aan de combinatie Fluor, Heijmans en Hochtief (ZuidPlus). De opdracht omvat onder meer het verbreden en gedeeltelijk ondergronds brengen van de A10 Zuid en uitbreiding van station Amsterdam Zuid. Het design en construct contract heeft een waarde van circa € 990 miljoen (inclusief 7 jaar onderhoud van de tunnels), waarvan 15 procent voor Heijmans en 42,5 procent voor zowel Fluor als Hochtief. Zuidasdok is een gezamenlijk project van de gemeente Amsterdam, ProRail en Rijkswaterstaat.

De aanpak van de A10, de knooppunten De Nieuwe Meer en Amstel en de bouw van het nieuwe station Amsterdam Zuid zijn noodzakelijk voor de bereikbaarheid van de Zuidas. Door de gedeeltelijke ondertunneling ontstaat nieuwe openbare ruimte en verbetert de leefkwaliteit in het gebied. Ook wordt ruimte gecreëerd voor het vernieuwde station Amsterdam Zuid, zodat het uit kan groeien tot hoogwaardig openbaar vervoer knooppunt.
Naar verwachting wordt de opdracht medio februari definitief gegund. Vervolgens begint een herijkingsfase, waarin het project met de opdrachtgever verder wordt uitgewerkt. Medio 2019 zullen de werkzaamheden buiten starten. Naar verwachting wordt het project rond 2028 opgeleverd.
Deze voorlopige gunning past in het selectieve wervingsbeleid van Heijmans, waarbij grote werken in partnerships worden aangenomen en projecten worden gerealiseerd in samenwerking met partners die een gedegen track record hebben op hun gebied.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties