header

dinsdag, 31 januari 2017 08:50

Geohydrologen werken aan verbetering watervoorziening

Cedrick Gijsbertsen en Maarten Kuiper, twee geohydrologen van Wareco ingenieurs, voeren een onderzoek uit naar het verbeteren van de watervoorziening rond het VN-vluchtelingenkamp Al Za’atari.

Dit kamp ligt op de grens tussen Syrië en Jordanië. Hier worden zo’n honderdduizend oorlogsvluchtelingen uit Syrië opgevangen, waarschijnlijk voor lange tijd. Het kamp is uitgegroeid tot een stedelijke samenleving, in één van ’s werelds droogste landen.
De twee hydrologen voeren het wateronderzoek uit namens hun stichting SamSamWater. Zij beoordelen of duurzame waterbronnen gevonden kunnen worden om de omgeving te vergroenen. De mogelijkheden voor landbouw zouden hierdoor kunnen verbeteren waardoor vluchtelingen èn lokale omwonenden aan hun toekomst kunnen bouwen.

Bureaustudie
Gijsbertsen en Kuiper onderzoeken hoe de kleine hoeveel neerslag die daar valt (slechts 100 à 150 mm/jaar) zo goed mogelijk kan worden benut en kan bijdragen aan een betere leefomgeving in en rondom het kamp. De eerste fase is een bureaustudie. Een veldbezoek staat gepland voor het eerste kwartaal van 2017, als onderdeel van een missie van de VNG en de gemeente Amsterdam.
Stichting SamSamWater draagt bij aan een duurzame en betrouwbare toegang tot water- en sanitatievoorzieningen voor mensen in ontwikkelingslanden.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties