header

woensdag, 01 februari 2017 14:20

Controle over water

Extreme neerslag treedt steeds vaker op en klimaatprojecties suggereren dat deze trend zich in de toekomst door zal zetten. Met HydroMaster helpen Kisters en MeteoGroup hun klanten bij het beperken van de gevolgen van zware neerslag voor werkzaamheden, bedrijfsmiddelen en infrastructuur. De professionele cloudservice voor weersinformatie en -verwachtingen ondersteunt overheden, steden en gemeenten, eigenaren van infrastructuur en nutsbedrijven om beter geïnformeerd en voorbereid te zijn.

HydroMaster biedt een live webapplicatie voor het bekijken, analyseren en archiveren van historische, momentele en komende neerslag. Met zijn hoge ruimtelijke en temporele resolutie en gedetailleerde waarschuwingsfuncties is HydroMaster het perfecte instrument om aan neerslag gerelateerde risico's effectief te beheren en voorzorgsmaatregelen te treffen die de gevolgen voor infrastructuur en bedrijfsmiddelen tot een minimum beperken. HydroMaster integreert waarnemings- en voorspellingsgegevens gebaseerd op een gekalibreerde regenradar met hoge resolutie, alsook nauwkeurige deterministische en probabilistische voorspellingen en visualiseert informatie voor individuele hotspots, belangrijke zones en afwateringsgebieden.

Situationeel bewustzijn
Zware weersomstandigheden vormen een directe bedreiging voor leven, gezondheid, infrastructuur, productie en bedrijfsmiddelen. Dergelijke bedreigingen worden steeds ernstiger door de toenemende urbanisatie, bevolkingstoename en klimaatverandering. Extreme en uiterst lokale weersgebeurtenissen komen steeds vaker voor, wat betekent dat belanghebbenden in burgerbescherming en de toeleveringsindustrie een verhoogd bewustzijn over toekomstige neerslag moeten hebben om hun besluitvorming en acties aan te kunnen passen. Op deze manier kunnen ze optreden tegen de potentiële gevolgen van klimaatverandering.
"Met HydroMaster zijn belanghebbenden altijd voorbereid. De webapplicatie laat niet alleen zien wat eraan komt, maar ook wanneer het komt en wat de verwachte gevolgen voor werkzaamheden zijn," vertelt Donat Rétif, ceo bij MeteoGroup. Klaus Kisters, ceo bij Kisters, voegt hieraan toe: "HydroMaster biedt omvangrijke visuele voorspellingen en een zeer nauwkeurig waarschuwingssysteem om zich beter voor te kunnen bereiden en te kunnen reageren op levensbedreigende en destructieve weersgebeurtenissen."

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties