header

woensdag, 08 februari 2017 09:45

Braziliaanse havenwerkzaamheden voor Boskalis en Van Oord

Koninklijke Boskalis Westminster en joint venture partner Van Oord hebben een contract verworven van het Braziliaanse Ministerie van Transport, Havens en Civiele Luchtvaart voor baggerwerkzaamheden in het kader van de uitbreiding en het onderhoud van de haven van Santos, de grootste haven van Zuid-Amerika. Het contract heeft voor de joint venture een totale waarde van circa € 110 miljoen.

In de komende maanden worden studies uitgevoerd en wordt het ontwerp van de vaargeulen en de ligplaatsen van de haven tegen het licht gehouden. De daaropvolgende baggerwerkzaamheden worden door middel van diverse sleephopperzuigers en een backhoe dredger uitgevoerd en vangen naar verwachting later dit jaar aan. De werkzaamheden worden naar verwachting in 2018 afgerond.

Miljard ton goederen
In Brazilië zorgen de havens voor 90 procent van de totale export. Elk jaar wordt ongeveer een miljard ton goederen vervoerd. De export is een belangrijke aanjager voor de toekomstige groei in Brazilië. De haven van Santos is verantwoordelijk voor bijna 30 procent van de buitenlandse handel van Brazilië en is onmisbaar voor het exporteren van Braziliaanse goederen als granen, fruit, ijzererts, olie en kunstmest.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties