header

maandag, 20 februari 2017 14:44

Stephan van der Biezen directeur Witteveen+Bos

Stephan van der Biezen wordt directeur bij advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos. Hij volgt Henk Nieboer op, die sinds 12 april 2006 lid is van de directie.

Van der Biezen (1970) heeft civiele techniek en kustwaterbouw aan de TU Delft gestudeerd en begon daar zijn loopbaan bij de onderzoeksgroep Waterbouw. In 1998 trad hij in dienst van Witteveen+Bos waar hij al snel betrokken raakte bij waterbouwprojecten in Kazachstan. In 2007 ging hij leiding geven aan de product-marktcombinatie (PMC) Kusten, rivieren en landaanwinning. Als PMC-leider was hij onder andere betrokken bij de Tweede Maasvlakte, de Hondsbossche en Pettemer Zeewering en het Deltaplan voor Bangladesh. Hij heeft zich daarnaast namens NLingenieurs ingezet voor samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en adviesbureaus op het gebied van kennis en innovatie.

Uitdagende opgaven
“De wereld staat voor uitdagende opgaven ten gevolge van klimaatverandering, bevolkingsgroei en verstedelijking. Ingenieurs leveren een belangrijke bijdrage aan het oplossen van deze vraagstukken en zorgen voor een gezonde en veilige omgeving nu en in de toekomst”, aldus Van der Biezen. “Witteveen+Bos heeft op basis van Nederlandse kennis de afgelopen jaren snel kunnen internationaliseren. Wij zetten nu in op wereldwijde samenwerking en vernieuwing van onze producten. Digitale ontwikkelingen zoals het gebruik van virtual reality en data mining bieden daarvoor heel veel mogelijkheden. Dan kunnen we in elk project maximale maatschappelijke waarde bieden en onze opdrachtgevers wereldwijd het beste helpen.”

Benoeming
Henk Nieboer blijft werkzaam bij Witteveen+Bos en zal zich richten op onder andere de verdere integratie van de activiteiten in België. Verder blijft hij twee dagen per week werkzaam als directeur van de stichting Ecoshape.
Van der Biezen wordt benoemd tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 5 april 2017.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties