header

dinsdag, 28 februari 2017 09:46

Special Duurzaam B&U/GWW verschenen

De onlangs verschenen special van BouwendNL gaat helemaal over het thema duurzaamheid. In dit ‘reversible’ magazine staat de ene kant geheel in het teken van ‘Duurzaam B&U’ en de andere kant geheel in het teken van ‘Duurzaam GWW’. Middenin valt te lezen wat een vijftal politieke partijen van plan zijn met duurzaamheid.

Duurzaam B&U
Veel mensen willen best energie besparen en zelf duurzame energie opwekken. Ze komen er vaak niet aan toe om maatregelen te nemen, vanwege de kosten, keuzestress of het gedoe. Lees in ‘Duurzaam B&U’ meer over de ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing in de B&U-sector, over duurzaam materiaalgebruik, wonen in een energieneutraal monument, verduurzaming in de bouw en bijvoorbeeld over de campagne ‘Energiebesparen doe je nu’. Via deze campagne wil de Rijksoverheid particulieren verleiden om veel meer woningen door bijvoorbeeld betere isolatie, zonneboilers en zonnepanelen energiezuinig te maken.

Duurzaam GWW
Duurzaamheidsambities in de grondwerk, weg- en/of waterbouw zijn er genoeg. Maar hoe zet je die mooie woorden om in concrete projecten? Die vertaalslag is noodzakelijk. Lees in ‘Duurzaam GWW’ bijvoorbeeld het artikel over duurzaam materiaal en materieel, bekijk de voorbeelden van opzienbare duurzame innovaties, lees over de Green Deal Duurzaam GWW 2.0, over klimaatadaptief bouwen en dat in de praktijk blijkt dat helaas in 84 procent van alle aanbestedingen duurzaamheid geen enkele rol speelt.

Bekijk hier de special ‘Duurzaam B&U en GWW’. 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties