header

dinsdag, 07 maart 2017 09:22

Heijmans verkoopt Oevermann aan PORR

Heijmans heeft op 6 maart 2017 een overeenkomst bereikt over de verkoop van alle aandelen in zijn Duitse bedrijf Oevermann GmbH aan PORR Deutschland GmbH, onderdeel van het Oostenrijkse bouwconcern PORR AG. De transactie wordt naar verwachting afgerond in het tweede kwartaal van 2017, na goedkeuring door mededingingsautoriteiten. De verwachte netto opbrengst in contanten voor Heijmans bedraagt € 60 miljoen. De verkoop zal leiden tot een transactieresultaat van circa € 15 miljoen, dat in het boekjaar 2017 zal vallen.

De verkoop van Oevermann betekent een belangrijke stap op weg naar verdere schuldreductie en een structurele verbetering van de vermogensverhoudingen. De transactie sluit aan op de door Heijmans ingezette strategiewijziging, waarbij ze zich alleen nog richt op de Nederlandse markt.

Kernmarkten
Oevermann GmbH is in Duitsland actief in de wegenbouw en utilitaire bouw. De omzet van het bedrijf bedroeg € 215 miljoen in 2016. Het bedrijf heeft ongeveer zevenhonderd werknemers. De internationale organisatie van PORR heeft Duitsland als een van haar kernmarkten gedefinieerd en de aankoop van Oevermann betekent een verdere versteviging van PORR's positie in deze markt. ING Corporate Finance en Rabobank Corporate Finance treden in dit proces op als financieel adviseur van Heijmans.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties