header

vrijdag, 14 april 2017 10:27

HydroNET wint Partners voor Water Award 2017

De HydroNET Water Control Room is door de vakjury van de Partners voor Water Award bekroond met de eerste prijs. HydroNET is een onlinecontrolekamer waarmee autoriteiten de actuele situatie van watersystemen kunnen monitoren en zo kunnen inspelen op het verwachte watergebruik en de kwaliteit. Het demonstratieproject werd ontwikkeld door de Nederlandse waterschappen, de South African Weather Service, de Inkomati-Usuthu Catchment Management Agency (IUCMA) en Hydrologic Systems.

Leanne Reichard, commercieel directeur HydroLogic en projectleider van het winnende project en Bas Boterman, accountmanager HydroNET van HydroLogic ontvingen de prijs uit handen van de voorzitter van de vakjury, Simon Warmerdam, voormalig vertegenwoordiger van de Nederlandse overheid op het onderwerp water in Indonesië. De jury was met name onder de indruk van de innovatieve, onlinetoepassingen, de ambitieuze uitstraling en inspirerende presentatie en het feit dat het een direct meetbare bijdrage levert aan de verbetering van de wereldwaterproblematiek. Het demonstratieproject is dan ook zeer succesvol gebleken: Inmiddels zijn er in Zuid-Afrika 25 contracten afgesloten om deze vorm van waterbeheer in te zetten.

Partners voor Water
Het Partners voor Water-programma (www.partnersvoorwater.nl) is een uitvloeisel van de internationale waterambitie van de Rijksoverheid. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en het Netherlands Water Partnership (NWP) voeren dit programma gezamenlijk uit in opdracht van de ministeries van Infrastructuur en Milieu, Economische Zaken en Buitenlandse Zaken. Partners voor Water helpt Nederlandse ondernemers in de watersector hun expertise wereldwijd te delen en daarmee bij te dragen aan de oplossingen voor de waterproblematiek. Daarmee positioneren ze Nederland en Nederlandse bedrijven blijvend als toonaangevend op het gebied van water. De award is een erkenning voor Nederlandse partijen en hun buitenlandse partners die de afgelopen jaren lef hebben getoond om die internationale stap te maken en daarmee succes hebben geboekt.

Vakjury
De vakjury bestond naast Simon Warmerdam ook uit Jacqueline Barendse van Waste, bijzonder afgezant water Henk Ovink en Erwin Dirkse van DMT Environmental Technology.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties