header

maandag, 24 april 2017 11:39

Arcadis helpt Rijkswaterstaat met verkeersmanagement

Arcadis helpt Rijkswaterstaat het komend halfjaar met verkeersmanagement rond weekendwerkzaamheden in Zuid-Holland. Vooral de zes weekenden dat de A4 tussen knooppunt Burgerveen en de aansluiting Leiderdorp richting Den Haag volledig is afgesloten vormt hierbij een grote uitdaging, aldus Arcadis, zonder financiële details te vermelden.
 
Voor de werkzaamheden maakt Arcadis een draaiboek dat via een vast stappenplan het verkeer moet organiseren. Het gaat vooral om een goede samenwerking tussen alle betrokken wegbeheerders en verkeerscentrales zodat al het verkeer kan blijven doorstromen en de weggebruiker goed is geïnformeerd. 
 
Ervaring
Arcadis heeft veel ervaring opgedaan in dit soort maatregelen. Niet alleen organiseerde het bedrijf verkeersmanagement in Nederland rondom de Tour de France en de Giro d ’Italia. Ook tijdens de Nuclear Security Summit in 2014 organiseerde Arcadis het verkeersmanagement en kon het verkeer rondom deze meeting door wereldleiders bezochte meeting relatief goed doorrijden. 
"Dit soort klussen is als een puzzel", aldus Marc Raessen, marktgroepdirecteur Wegen, Verkeer en Informatiemanagement bij Arcadis. "Onze ingenieurs proberen het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Soms laten we ergens iets overlast ontstaan, waardoor we een eindje verder een veel groter probleem oplossen. Bij alles wat we bedenken staat de doorstroming centraal. Tenslotte wil de automobilist zo soepel mogelijk van punt A naar B. Eerdere ervaringen laten zien dat weggebruikers inspelen op maatregelen als ze vooraf goed geïnformeerd worden. Dan valt de overlast vaak mee."

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Direct met ons in contact?

Adverteren in ons blad of op de website? 
Neem contact op met Frank van Gils
tel.: 06-53 88 82 66
e-mail: f.gils@bdu.nl

Een artikelidee voor de redactie?
Neem contact op met Teus Molenaar
tel.: 06-51578447
e-mail: tmlandenwater@gmail.com 

Advertenties